Najava pojačanih aktivnosti radi zaštite pješaka

Slika PU_I/pješaci kod arene.JPG

Analizom prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci na području Policijske uprave istarske, utvrđeno je da se u devet mjeseci ove godine dogodila 81 prometna nesreća, što je za 23% više u odnosu na promatrano razdoblje prošle godine, kada je evidentirano 66 prometnih nesreća. U tim je prometnim nesrećama stradalo ukupno 78 pješaka, od toga 2 su pješaka smrtno stradala, dok je 12 pješaka zadobilo teške, a 64 lakše ozlijede.

Foto: Ilustracija  

Analizom prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci na području Policijske uprave istarske, utvrđeno je da se u devet mjeseci ove godine dogodila 81 prometna nesreća, što je za 23% više u odnosu na  promatrano razdoblje prošle godine,  kada je evidentirano 66 prometnih nesreća. U tim je prometnim nesrećama stradalo ukupno 78 pješaka, od toga 2 su pješaka smrtno stradala, dok je 12 pješaka zadobilo teške, a 64 lakše ozlijede.

Kako bi se spriječilo stradavanje pješaka i povećala njihova sigurnost u prometu, Policijska uprava istarska će sutra, 23. listopada od 15 do 19 sati na području cijele Istre provesti prometnu akciju „Nadzor poštivanja prometnih propisa od strane vozača u odnosu na pješake i nadzor poštivanja prometnih propisa od strane pješaka.



Stranica