Najava preventivne akcije nadzora tehničke ispravnosti vozila

Slika /2018/arena i policija.jpg

Prometna policija će akciju provoditi sutra od 9 do 11 sati u Rizzijevoj ulici te će vozače informirati o mogućnosti obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede vozila  

Foto: Ilustracija

Od 20. do 25. studenoga 2023. pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa provoditi će se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ tijekom koje će policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola, uz svakodnevno pojačan nadzor tehničke ispravnosti, u ponedjeljak, 20. studenoga od 9 do 11 sati na ugibalištu u Rizzijevoj ulici u Puli provoditi preventivnu prometnu akciju „Nadzor tehničke ispravnosti vozila“. Cilj prometne akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje sudionika uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila, odnosno povećati razinu tehničke ispravnosti vozila i prometne kulture.

Prometna akcija provodit će se u suradnji s Hrvatskim autoklubom Pula - Rovinj čiji će servisni savjetnici i automehaničari vizualnim pregledima kontrolirati tehničku ispravnost vozila, posebice kontrolu uređaja za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju. Dio utvrđenih nepravilnosti otklonit će se na nadzornom mjestu od strane angažiranih djelatnika nadzornika tehničke ispravnosti vozila i ovlaštenih servisera koji će mijenjati neispravne žarulje, dok će se za ostale nepravilnosti vozačima dati upute kako ih otkloniti.

Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici vozače će informirati o mogućnosti obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede vozila, uz isticanje važnosti tehničke ispravnosti vozila i poticanje preventivnog kontroliranja vlastitog vozila. 
 

Najave