Najava preventivne akcije "Sigurno u prometu"

Slika /2018/arena i policija.jpg

Policija poziva vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Postaja prometne policije Pula-Pola će sutra od 8 do 11 sati provesti preventivnu akciju „Sigurno u prometu“.

Preventivna prometna akcija provodit će na području grada Pule na dva kontrolna mjesta. Tijekom nadzora prometa vozačima će se ukazivati na opasnosti činjenja prometnih prekršaja, posebice prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom najtežih prometnih nesreća, poticati na odgovorno ponašanje u prometu, te davati upute o sigurnom sudjelovanju u prometu, uz ostale informacije iz domene sigurnosti cestovnog prometa. Tijekom provođenja prometne akcije sudionicima u prometu dijelit će se informativni letci i promidžbeni materijali.

Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno Nacionalnom planu sigurnosti u cestovnom prometu Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. nositelj je raznih preventivno-edukativnih i promidžbenih aktivnosti kojima je cilj stjecanje osobne odgovornosti svakog pojedinca. Snažan osjećaj zajednice za značaj sigurnosti cestovnog prometa može smanjiti negativne trendove stradavanja i povećati osjećaj opće sigurnosti među stanovništvom. Sukladno navedenom, imajući u vidu svoju preventivnu i edukativnu ulogu,  u cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Postaja prometne policije Pula-Pola nastavlja provođenje preventivnih akcija usmjerenih na suzbijanje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ i to; prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjem i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece), nepropisnoj uporabi mobitela i
drugim teškim prekršajima, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.

Pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer tako  značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Stranica