Najava prometne akcije "Kontrola tehničke ispravnosti vozila"

Slika PU_I/tehnički.jpg

Djelatnici Postaje prometne Policije Pula će sutra, 30. listopada od 10 do 12 sati, u Ulici Trgu na mostu u Puli provesti prometno preventivnu akciju „ Kontrola tehničke ispravnosti vozila“, u kojoj će se prioritetno vršiti kontrola svjetlosne signalizacije na vozilima.

Foto: Ilustracija 

Djelatnici Postaje prometne Policije Pula će sutra,  30. listopada od 10 do 12  sati u Ulici Trgu na mostu u Puli provesti prometno preventivnu akciju „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“, u kojoj će se prioritetno vršiti kontrola svjetlosne signalizacije na vozilima.

Prometna akcija će se provoditi zajedno s djelatnicima HAK – a „AUTO SL 91“ Pula, koji će u akciju uključiti servisne savjetnike koji će vizualnim pregledima vozila utvrđivati njihovu tehničku neispravnost, kao i  autoelektričare koji će besplatno popraviti svjetlosnu  signalizaciju na vozilima,  odnosno zamijeniti neispravne sijalice.

Tijekom provođenja akcije  vozače će se savjetovati o važnosti tehničke ispravnosti vozila, kao i o važnosti poštivanja prometnih propisa pri čemu će im se posebno skrenuti pozornost na poštivanje odredbe iz čl 102. ZSPC-a,  da  na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka  svjetla u razdoblju zimskog računanja vremena.

Cilj akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanja  sudionika, povećati razinu tehničke ispravnosti vozila te povećati prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa od strane vozača.



Stranica