Najava prometne akcije kontrole brzine kretanja

Slika /2018/brzina2.JPG

Pulska prometna policija će sutra u Puli pojačano kotnrolirati brzinu kretanja

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u četvrtak, 14. prosinca 2023. od 8 do 13 sati, provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor brzine kretanja vozila''.

Na području PPrP Pula-Pola tijekom jedanaest mjeseci i prvih deset dana prosinca 2023. godine, zabilježeno je 70 prometnih nesreća kojima je okolnost (greška) nastanka prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja, što je za 10% manje od usporednog razdoblja 2022. godine, odnosno 12 % udjela u ukupnom broju prometnih nesreća. Zbog nepropisne ili neprilagođene brzine tijekom jedanaest mjeseci i u prvih deset dana prosinca 2023. stradalo je ukupno 59 osoba, od kojih su četiri osobe smrtno stradale, 13 osoba teško je ozlijeđeno i 43 osobe su lakše ozlijeđene.  U jedanaest mjeseci ove godine policijski službenici utvrdili su ukupno 12395 prometnih prekršaja, od čega 3529 ili 28,4 % udjela prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila. Naime, prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja vozila jedan je glavnih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Najave