Najava prometne akcije kontrole brzine kretanja vozila sutra od 9 do 14 sati

Slika /2018/brzina.JPG

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise te brzinu prilagode stanju i uvjetima na cesti

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u utorak, 20. prosinca od 9 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor brzine kretanja vozila''.

Na području Postaje prometne policije Pula-Pola tijekom prvih jedanaest mjeseci 2022. godine, zabilježeno je 76 prometnih nesreća kojima je uzrok prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja, što je za 45% više od usporednog razdoblja 2021. godine, odnosno 12,56 % udjela u ukupnom broju prometnih nesreća. Zbog nepropisne ili neprilagođene brzine tijekom jedanaest mjeseci 2022. stradalo je ukupno 75 osoba, od kojih su dvije osobe poginule, 17 osoba zadobilo je teške, a 56 osoba lake tjelesne ozlijede. U prvih jedanaest mjeseci ove godine policijski službenici utvrdili su ukupno 13.751 prometnih prekršaja, od čega 4.499 ili 32,71 % čine prekršaji prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila. Kako je ranije navedeno, prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja vozila jedan je glavnih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba kako bi se izbjegle štetne posljedice za život i zdravlje.
 

Stranica