Najava prometne akcije na području Pule i okolice

Slika /2018/prometna policija1.JPG

Policijski službenici sutra će kontrolirati koriste li vozači i putnici sigurnosni pojas te poštuju li vozači odredbe o nekorištenju mobitela

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u utorak, 9. svibnja od 9 do 14 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje''.

Na području Postaje prometne policije Pula-Pola tijekom prva četiri mjeseca 2023. godine, zabilježeno je 120 prometnih nesreća, što je 27% manje nego u 2022. godini kada je zabilježeno 165 prometnih nesreća.

U prometnim nesrećama tijekom prva četiri mjeseca 2023. godine smrtno su stradale dvije osobe – jedan vozač i jedan putnik u osobnom automobilu koji nisu koristili sigurnosni pojas. Teške tjelesne ozlijede zadobilo je osam osoba, a lake tjelesne ozlijede zadobilo je 46 osoba.

Tijekom prva četiri mjeseca utvrđena su 3.964 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 673 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 542 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri prometnim nesrećama stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Također apeliramo da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, budući da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.
 
 

Najave