Najava prometne akcije: pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /2018/alkotest.jpg

Policija poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice vezano za konzumiranje alkohola, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu

Foto: Ilustracija
 
Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća kojima je uzrok alkohol, u noći sa subote na nedjelju, od 19 do 1 sati, na području Policijske uprave istarske provest će se prometna akcija ''Nadzor alkoholiziranosti vozača''.
 
Prošle se godine na području Istre dogodilo 1.578 prometnih nesreća, od kojih 14 s poginulim osobama, 522 s ozlijeđenim osobama i 1.042 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je ukupno 656 osoba, od kojih 17 osoba smrtno, 114 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 525 osoba lake tjelesne ozljede.
 
Vožnja pod utjecajem alkohola, unatoč strogim sankcijama za prekršitelje, još uvijek je čest uzrok prometnih nesreća u našoj policijskoj upravi, zastupljen 2021. godine s udjelom u prometnim nesrećama od 13%, dok je u prometnim nesrećama s poginulim osobama zastupljen od 21%, što znači da je svaki četvrti vozač u prometnoj nesreći s poginulim osobama bio pod utjecajem alkohola.
 
Pozivamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice vezano za konzumiranje alkohola, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.

Stranica