Najava prometne akcije tijekom vikenda

Slika /2018/alkohol, formula za nesreću.jpg

Policijski službenici i ovog će vikenda provoditi pojačane aktivnosti u prometu, a u noći sa subote na nedjelju provest će akciju kontrole alkoholiziranosti vozača

Foto: Ilustracija

Radi sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, na području Policijske uprave istarske u noći sa subote na nedjelju, 12. na 13. rujna od 19 do 1 sat, policijski službenici provest će pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola nisu sposobni sigurno upravljati vozilom. Uz pojačano alkotestiranje vozača policijski službenici sankcionirat će i druge prekršaje, a posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje i nepropisnu brzinu.

Pozivamo vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola, a pozivamo i putnike da se ne preveze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola. Ako je vozač pod utjecajem alkohola a sa njim se nalazi druga osoba koja nije konzumirala alkohol preporučujemo da vozi osoba koja nije konzumirala alkohol ili da se koristi drugi javni prijevoz koji je dostupan.
 
 

Stranica