Najava prometne akcije u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Slika /2023/invalidi.jpg

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu te da da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena

Foto: Ilustracija

Postaja prometne policije Pula-Pola  će sutra od 9 do 13 sati provesti prometnu akciju usmjerenu prema sigurnijem sudjelovanju osoba s invaliditetom u prometu. Akcija će se provesti u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula parkinga.

Tijekom akcije sankcionirati će se svi vozači nepropisno parkiranih vozila  na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom  na području Grada Pule, te da se spriječi zlouporaba znaka pristupačnosti.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Napominjemo kako je znak pristupačnosti valjan isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Specijalnim vozilom (tzv. pauk) uklonit će se nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.
 
Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Najave