Najava prometne akcije u cilju zaštite pješaka

Slika /2018/pješački prijelaz i dijete.JPG

Na području Pule sutra će se provesti prometna akcija u cilju zaštite pješaka

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, u utorak, 23. srpnja od 9 do 14 sati, Postaja prometne policije Pula-Pola provest će prometnu akciju ''Poštivanje obveza vozača prema pješacima i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka''.

 Tijekom prvih šest mjeseci 2019. godine zabilježeno je 18 prometnih nesreća obaranja pješaka, što je  20% više nego 2018. godine, kada se dogodilo 15 prometnih nesreća. U navedenim prometnim nesrećama stradalo je 18 pješaka, četiri su teže ozlijeđena, a 14 lakše. Uslijed greške pješaka dogodila se jedna prometna nesreća, dok je preostalih 17 prometnih nesreća prouzročeno greškom vozača. Što se tiče broja prekršaja, tijekom prvih šest  mjeseci 2019. godine utvrđena su 249 prekršaja neustupanja prednosti pješaku i 169 prekršaja pješaka u prometu.

Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije je ukazati pješacima na pravilno sudjelovanju u prometu, a vozačima na obvezu poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.
 

Stranica