Najava prometne akcije za vikend

Slika /2018/prometna policija10.JPG

U noći sa subote na nedjelju u Istri će se provesti prometna akcija kontrole vozača na prisutnost alkohola i droge u organizmu

Foto: Ilustracija

Radi veće sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, na području Policijske uprave istarske u noći sa subote na nedjelju (22. na 23. veljače) od 23 do 6 sati policijski službenici provest će pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača i kontrolu vozača na opojne droge.

Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ili opojnih droga ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola ili opojne droge nisu sposobni sigurno upravljati vozilom.

Policija poziva vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a druge sudionike u prometu da se ne prevoze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola ili opojnih droga. Ako je vozač pod utjecajem alkohola, a sa njim se nalazi druga osoba koja nije konzumirala alkohol, bolje je da vozi osoba koja nije konzumirala alkohol ili da se koriste taxi prijevoz ili javni prijevoz.
 

Stranica