Najava prometnih akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Slika /2018/invalidi.jpg

Na području Poreča i Pule provest će se pojačan nadzor parkirališnih  mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i nepropisnog korištenje znaka pristupačnosti  

Foto: Ilustracija 

Porečka policija će u četvrtak, 26. rujna od 9 do 13 sati, u suradnji s prometnim redarstvom Grada Poreča provesti pojačan nadzor parkirališnih  mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i nepropisnog korištenje znaka pristupačnosti. 

Postaja prometne policije Pula-Pola će u petak, 27. rujna  od 9 do 13 sati, provesti prometnu akciju usmjerenu prema sigurnijem sudjelovanju osoba s invaliditetom u prometu. Akcija će se provesti u suradnji s djelatnicima Pula parkinga i predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli, prometnim redarstvom Grada Pule, Grada Vodnjana, Općine Medulin i Fažana, dok će se specijalnim vozilom (tzv. pauk) ukloniti sva nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom. 

Pozivamo vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na  mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 90 eura, a Zakonom o povlasticama u prometu propisana je kazna od 300 do 1.000 eura za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama koje ga nisu ovlaštene koristiti ili za osobe koja neovlašteno koriste znak pristupačnosti. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan. 

 

Najave