Nalet vozila na divljač- upozorenje vozačima!

Slika PU_I/vijesti/2013/srna.jpg

U periodu od 17. do 27. ožujka ove godine na području Pule i Poreča zabilježeno je šest slučaja naleta vozila na divljač.

Foto: Ilustracija  

U periodu od 17. do 27. ožujka ove godine na području Pule i Poreča zabilježeno je šest slučaja naleta vozila na divljač.

Prvi slučaj zabilježen je  17. ožujka oko 18. 10 sati na području Vodnjana,  između Sv. Kirina i Klarića, kada je  46-godišnjak s područja Graćišća prednjim dijelom automobila Alfa Romeo, pulskih registracijskih oznaka udario u zeca. Istoga dana oko 20 sati je 57-godišnjak iz Rovinja na dionici Istarskog ipsilona kod Pazina automobilom Hyundai i30, pulskih registracijskih oznaka  udario u srnu.

Treći slučaj zabilježen je 19. ožujka oko 11,50 sati kod mjesta Kukci kada je  61-godišnjak iz Poreča koji je upravljao  teretnim automobilom Renault Traffic, pulskih registracijskih oznaka, prednjim dijelom udario u srnu.

Potom je 21. ožujka  oko 21,55 sati na Medulinskoj cesti kod skretanja za Šikiće, 27-godišnjakinja s područja Ližnjana automobilom Daewoo Lanos, pulskih registracijskih oznaka udarila u divlju svinju.

Također, na području Sv. Lovreča  je 25. ožujka oko 6,30 sati,  37-godišnjakinja s područja Sv. Lovreča automobilom Opel Astra,  pulskih registracijskih oznaka udarila u srnu.

Posljednji događaj zabilježen je jutros oko 7.30 sati kod mjesta Kukci u kojem je 29-godišnjak iz Karojbe, automobilom Renault Clio, pulskih registracijskih oznaka naletio na srnu.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Također,  upozoravaju se vozači da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo, da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.



Stranica