Napali muškarca i teško ga ozlijedili

Slika /2018/policija natpis.JPG

Policija je uhitila osam osoba i sve su privedene u pritvorsku jedinicu policijske uprave

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje nad osam osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela razbojništvo, teška tjelesna ozljeda i prijetnja. Za počinjenje navedenih kaznenih djela sumnjiče se 56-godišnjak, 45-godišnjak, 44-godišnjak, 41-godišnjakinja, 38-godišnjak, dvojica 36-godišnjaka i 23-godišnjak. Dvojicu od njih sumnjiči se i za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju, a jednog i za kazneno djelo prisila prema službenoj osobi u pokušaju.

Tereti ih se da su 2. rujna oko 1.30 sati ispred ugostiteljskog objekta na Cesti za Valaltu fizički napali 30-godišnjeg muškarca. Udarali su ga rukama i nogama, prijetili mu smrću te su mu oduzeli ručni sat i dva lančića, čime su ga oštetili za više tisuća eura. Muškarac je u događaju teško ozlijeđen, a kako bi ga zastrašili da događaj ne prijavljuje policiji, jedan od počinitelja fotografirao mu je osobnu iskaznicu.
 
Osim što su prijetili smrću 30-godišnjaku, osumnjičenici su prijetnje smrću uputili i 24-godišnjakinji i 26-godišnjaku koji su bili s njim u društvu.

Napad na muškarca primijetila je 56-godišnjakinja koja je pokušala spriječiti počinitelje u daljnjem napadu, no dvojica muškaraca u dobi od 45 i 44 godine tada su napali i nju, pri čemu su je lakše ozlijedili tako da ih se sumnjiči i za kazneno djelo teške tjelesna ozljeda u pokušaju.  

Policijski službenici su istog dana u večernjim satima uhitili sve osumnjičene osobe, a prilikom policijskog postupanja 44-godišnjak je pokušao spriječiti policijskog službenika u obavljaju službene radnje te je iz pojasa hlača pokušao izvući pištolj, za koji nema dozvolu. U tome su ga spriječili policijski službenici i uporabili nad njim sredstva prisile.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. rujna u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 

Priopćenja