Narušavali javni red i mir u zračnoj luci

Slika /2018/aerodrom.JPG

Protiv četvorice muškarca podnosi se optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

Djelatnici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola prijavit će četvoricu pripadnika jedne navijačke skupine zbog narušavanja javnog reda i mira u zračnoj luci.

Naime, jučer oko 19.50 sati u zračnu luku pristupilo je dvadesetak navijača jednog nogometnog kluba te je nekoliko osoba zbog problema prilikom ulaska u zrakoplov počelo vikati na djelatnike zračne luke i narušavati javni red i mir. Jedan od njih, 22-godišnji hrvatski državljanin, bio je pod utjecajem alkohola od 1.30 promila te je glasno negodovao, udarao u kante za smeće i vrijeđao djelatnike zračne luke i policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Mladić je uhićen i smješten u policijske prostorije do otriježnjenja te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Još trojica mladića, dvojica 24-godišnjaka i 19-godišnjak,  također su vikom narušavala javni red i mir, nezadovoljni nemogućnošću ulaska u zrakoplov te se i protiv njih podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Budući da sva četvorica nisu imali zaštitne maske u zatvorenom prostoru zračne luke, policija im je izdala prekršajne naloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Stranica