Narušavanja javnog reda i mira

Slika PU_I/vijesti/2013/policijski auti.bmp

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskim objektima.

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskim objektima.

Na području Labina evidentirana su dva događaja 5. travnja. Prvo narušavanje javnog reda i mira dogodilo se u jutarnjim satima, kada je 31-godišnjak s područja Kršana (1.92 g/kg alkohola), pozvao 35-godišnjaka iz Labina (2.01 g/kg alkohola) da izađe iz ugostiteljskog objekta u Potpićnu, gdje su prethodno konzumirali alkohol. Nakon što je 35-godišnjak izašao, 31-godišnjak ga je više puta udario u glavu, pritom ga lakše ozlijedivši.

Drugo narušavanje javnog reda i mira dogodilo se u poslijepodnevnim satima, na terasi ugostiteljskog objekta na Trgu labinskih rudara u Labinu, kada je 50-godišnjak iz Labina, zbog ranijih nesuglasica, prišao do stola za kojim je sjedio 36-godišnjak iz Labina te ga je počeo vrijeđati raznim pogrdnim riječima, a potom ga je i udario. Nakon dolaska policijskih službenika, 50-godišnjak je počeo vrijeđati i njih, a budući da se nije smirio ni nakon izdanih zapovijedi, uhićen je te su nad njim uporabljena sredstva prisile.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija je protiv 31-godišnjaka s područja Kršana i 50-godišnjaka iz Labina podnijela optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Posljednji događaj narušavanja javnog reda i mira dogodio se 6. travnja u prijepodnevnim satima u Partizanskoj ulici u Poreču. Trojica mladića iz Poreča, 20-godišnjak (0.79 g/kg alkohola), 21-godišnjak (1.53 g/kg alkohola) i 25-godišnjak (0.92 g/kg alkohola) počeli su glasno vikati, a potom su razbili dio inventara i oštetili strop, čime je 45-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Protiv trojice mladića podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.



Stranica