Nastavak projekta ''Zdrav za 5''

Slika PU_I/vijesti/2016/eko akcja potpićan-rovinj - kopija.JPG

Foto: PU istarska 

U nastavku provođenja nacionalnog preventivnog projekta ''Zdrav za 5'', a u cilju podizanja razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, policijski službenici Odjela prevencije PU istarske i policijskih postaja, u suradnji s lokalnim školama, pridružili su se izvođenju prigodnih eko - radionica i eko akcija uređenja zelenih školskih površina u Rovinju i Potpićnu.

Tako su policijski službenici rovinjske policije i Odjela prevencije PU istarske 28. travnja, u suradnji s osnovnom školom ''Bernardo Benussi'' u Rovinju, proveli eko akciju, u okviru koje su učenici uredili okoliš u zoni svoje obrazovne ustanove te sudjelovali i u eko radionicama tehničkog odgoja i oslikavanja školskih zidova. Dan poslije, 29. travnja, policijski službenici labinske policije i Odjela prevencije, održali su eko akciju u osnovnoj školi ''Vladimir Nazor'' u Potpićanu.

Prilikom obije eko akcije, policijski službenici Odjela prevencije i policijski službenici policijskih postaja učenike su podsjetiti na važnost prevencije ovisnosti o alkoholu, drogama,  igrama na sreću te važnost promicanja zdravih stilova života i zaštite okoliša.



Stranica