Nastavlja se suradnja na izradi jedinstvenog, europskog, programa obuke budućih policajaca

  • Slika /2022/erasmus1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj projekta je kroz razmjenu stručnjaka i polaznika policijskih škola iz Hrvatske, Litve i Poljske izraditi harmoniziran program obuke koji bi bio primjenjiv u svim državama Europske unije

Foto: PU istarska

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske nastoji što bolje pripremiti buduće policijske službenike za uspješno obavljanje policijskih poslova pa je tako danas u Valbandonu održan treći radni sastanak u projektu u sklopu Erasmus+ KA2 programa Europske unije pod nazivom ''Razvoj međunarodnog koncepta obuke policijskih kadeta kroz suradničko učenje'' (Development of the International Police Cadets Training Concept through cooperative learning – 2019-1-LT01-KA202-060725-937486183).

Srdačnu dobrodošlicu sudionicima radnog sastanka zaželjela je pomoćnica načelnice Policijske akademije Mirjana Abramović koje je naglasila kako će se razmjenom znanja i iskustava doprinijeti ostvarenju zajedničkog cilja, a to je ostvarenje jedinstvenog, europskog, programa obuke budućih policijskih službenika. ''Ono što bih željela naglasiti je važnost timskog rada jer samo zajedničkim radom možemo ostvariti željene rezultate. Timski rad zahtijeva zajednički napor u kojemu svaki član preuzima odgovornost za uspješnost tima, a ne samo za svoj vlastiti rad. Samo zajedničkim radom možemo unaprijediti obrazovanje budućih policajaca u zemljama Europske unije'', istaknula je pomoćnica načelnice Policijske akademije.

S njom se složio i pomoćnik voditeljice Policijske škole ''Josip Jović'' Hrvoje Marić koji je napomenuo kako je nositelj programa Policijska škola iz Litve, a kao partneri u projektu sudjeluju još i Policijska škola Slupsk iz Poljske i hrvatska Policijska škola. ''Projekt je započeo u listopadu 2019. godine i trebao je trajati ukupno dvije godine, ali je zbog pandemije virusa COVID-19 produžen tako da je planirani završetak u srpnju ove godine, nakon završetka konferencije u Litvi'', rekao je Marić i naglasio kako je osnovni cilj projekta kroz razmjenu stručnjaka i polaznika navedenih policijskih škola izraditi harmoniziran program obuke koji bi bio primjenjiv u svim državama Europske unije, čime bi se osigurala mobilnost budućeg zapošljavanja policijskih kadeta na području Europske unije.

Sudionici sastanka dodatno su raspravili preporuke za doradu i poboljšanje Metodičkog priručnika za trenere i samog kurikuluma planirane obuke. Izvršena je dodatna analiza sadržaja programa izobrazbe u vidu tema i podtema te je postignut dogovor oko konačne verzije programa izobrazbe. Također su dogovoreni i izneseni pojedinačni planovi i zadaci u sklopu pripreme za predstojeće aktivnosti obuke u partnerskim institucijama, koje uskoro počinju u Policijskoj školi u Litvi.

                     
 

Stranica