Nastavljena akcija ''Knjigama do osmijeha''

Slika PU_I/podjela knjiga.jpg

Foto: PU istarska  

U nastavku akcije Zaklade policijske solidarnosti ''Knjigama do osmijeha'', danas je u prostorijama Policijske uprave istarske održana podjela knjiga i slikovnica policijskim službenicima koji imaju više djece.

Članovi Komisije Zaklade policijske solidarnosti za Policijsku upravu istarsku, na čelu s predsjednikom Komisije i načelnikom uprave g. Mladenom Blaškovićem primili su policijske službenike Policijske uprave istarske te njihovu djecu predškolske i školske dobi. U ugodnom druženju, načelnik Blašković istaknuo je kako je Zaklada policijske solidarnosti započela s djelovanjem 2006. godine te da je njena osnovna svrha promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova.

Nakon što je načelnik uprave prisutnim policijskim službenicima uručio knjige i slikovnice, uslijedio je prigodan program za najmlađe posjetitelje. Policijski službenici Odjela za očevide i kriminalističku tehnike pokazali su mališanima opremu koju koriste prilikom prikupljanja tragova na mjestu događaja, a za uspomenu na današnji dan djeci su izuzeli i poklonili primjerak njihovih papilarnih linija. Budući su djeca pokazala zainteresiranost za rad policije, u nastavku prigodnog programa uslijedio je posjet Postaji prometne policije Pula i Interventnoj jedinici policije Policijske uprave istarske.

Policijski službenici Interventne jedinice demonstrirali su djeci naoružanje i opremu koju primjenjuju u slučajevima kada je radi sprečavanja protupravnog ponašanja potrebno primijeniti tjelesnu snagu kao sredstvo prisile. Mališani su s velikim zanimanjem razgledali i posebnu opremu koju koristi interventna policija, a potom je bio red na prezentaciji rada prometne policije, ali i na ponavljanju znanja o sigurnom sudjelovanju  djece u prometu.

Policijski službenici prometne policije održali su djeci kratko i zanimljivo predavanje o osnovnim pravilima ponašanja u prometu te su ih uz korištenje semafora i pješačkog prijelaza podsjetili na nužnost poštivanja prometnih propisa. Potom su mališanima pokazali tehniku i vozila koje koriste prilikom kontrole prometa, a posebno zanimanje naši mali gosti pokazali su za službeni motocikl, na kojem se nisu propustili ni slikati te će im te fotografije ostati uspomena na današnji dan.

      



Stranica