Naveo ga na kupnju lažnog dijamanta, a onda mu još i prijetio

Slika /2018/policija natpis.JPG

Počinitelj je prvo prevario oštećenog prodajom lažnog dijamanta, a onda mu je počeo i prijetiti kako bi od njega dobio još novca

Foto: Ilustracija

Djelatnici Policijske postaje Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevara i iznuda.

Policija sumnjiči muškarca da je doveo u zabludu 40-godišnjaka i naveo ga na kupnju predmeta manje vrijednosti, lažno mu prikazujući kako je riječ o predmetima veće vrijednosti. Naime, osumnjičeni je 40-godišnjaka naveo na kupnju lažnog dijamanta, bezvrijedne mjenice i drugih predmeta, uz dogovor da mu je dužan predati i dio novca nakon što proda te ''vrijedne'' predmete.

Osumnjičeni je 40-godišnjaka održavao u zabludi od početka prošle godine, a kako oštećeni nije prodao predmete, uvjerio ga je da mu je dužan nekoliko desetaka tisuća kuna te mu je počeo zaračunavati i dnevnu kamatu na ukupan iznos od 20%. Potom mu je počeo i prijetiti. Prijetio je da će postaviti eksplozivnu napravu, što je kod 40-godišnjaka izazvalo uznemirenost te je on u strahu za vlastiti život i život bliske osobe predao osumnjičenom više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 50-godišnjak uhićen je 24. lipnja na području Policijske uprave primorsko-goranske te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 25. lipnja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 

Stranica