Navijajte dostojanstveno za reprezentaciju!

Slika PU_I/vijesti/2018/navijači repke2.jpg

Foto: Ilustracija

Budući da se danas u 20 sati odigrava nogometna utakmica hrvatske reprezentacije s reprezentacijom Engleske, Policijska uprava istarska poziva građane, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da  dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravna ponašanje.

Naime, uz očekivane oblike ponašanja, kao što su glasno navijanje, pjevanje i korištenje zvučnih signala, ponekad se događa da pojedinci pale baklje ili koriste druga pirotehnička sredstva, razbijaju boce, uništavaju inventar te da prilikom vožnje ugrožavaju svoju sigurnost ili sigurnost drugih osoba.

Uvažavajući želju građana da navijanjem podrže hrvatsku nogometnu reprezentaciju, policija apelira na navijače da pritom vode računa i o sigurnosti, kako vlastitoj, tako i drugih osoba. Pozivamo sve navijače da se prilikom praćenja utakmice ponašaju civilizirano te da navijaju fer i korektno, bez izazivanja incidenata.

Kako bi se osiguralo da za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice ne dolazi do narušavanja javnog reda i mira ili drugih oblika protupravnih ponašanja, policijski službenici Policijske uprave istarske pojačano će obilaziti sva mjesta na kojima će se organizirati gledanje prijenosa utakmice hrvatske reprezentacije. 

 

Policijska uprava istarska poziva građane da prilikom navijanja vode računa i o sigurnosti, a hrvatskoj reprezentaciji želi sreću i pobjedu u večerašnjoj utakmici!



Pisane vijesti