Nedozvoljena uporaba autorskog djela

Slika PU_I/policijska kapa2.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjakom iz Poreča utvrdili osnovanu sumnju da je u mjesecu studenom prošle godine počinio kazneno djelo nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača.

Foto: Ilustracija  

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske su dovršenim  kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjakom iz Poreča utvrdili osnovanu sumnju da je u mjesecu studenom  prošle godine počinio kazneno djelo nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policijski službenici obavili su pretragu stana, kojeg u Pionirskoj ulici u Poreču koristi 36-godišnji muškarac. Tijekom pretrage pronađeno je više DVD-a i CD-a s raznim sadržajima, a provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 36-godišnjak na prijenosne medije utvrdio više računalnih igara i servisni paket za obradu dokumenata, bez dozvole nositelja autorskog prava.

Radi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv 36-godišnjaka iz Poreča, slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.



Stranica