Neisplata plaće i zlouporaba ovlasti

Slika PU_I/novac, kune.bmp

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 49-godišnja slovenska državljanka iz Pule, kao odgovorna osoba u pulskoj udruzi, počinila kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede prava na rad i drugih prava iz rada.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 49-godišnja slovenska državljanka iz Pule, kao odgovorna osoba u pulskoj udruzi, počinila kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede prava na rad i drugih prava iz rada. Sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, za ista kaznena djela tereti se i pravna osoba iz Pule.

Ženu se sumnjiči da, kao odgovorna osoba u jednoj pulskoj udruzi, 50-godišnjakinji i 44-godišnjakinji iz Pule nije isplatila plaće za listopad i polovicu studenog 2012. godine, čime je svaku Puljanku oštetila za nekoliko tisuća kuna. Osim toga, utvrđeno je kako je 49-godišnjakinja, financijska sredstva koja je dobila kao potporu za financiranje zapošljavanja u javnom sektoru, koristila protivno njihovoj namjeni.

Protiv 49-godišnjakinje i pravne osobe iz Pule podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.



Stranica