Nepropisna ili neprilagođena brzina i dalje najčešći prekršaj u prometu

Slika /2018/prometna policija4.JPG

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 15. do 17. ožujka, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim  osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je šest osoba, od kojih su dvije zadobile teške tjelesne ozljede i četiri osobe lake tjelesne ozljede.

Osim prometne nesreće s teško ozlijeđenim vozačem automobila, dogodila se i teška nesreća s vozačem bicikla. Nesreća se dogodila jučer oko 10.30 sati, kada je  32-godišnjak upravljao biciklom kolnikomUulice Rupice u Banjolama. Vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je izgubio nadzor nad biciklom, udario u ogradni zid, a potom pao na kolnik. U nesreći je biciklist teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici.

Tijekom vikenda kontrolirano je 329 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 17 vozača i 2 vozila. Utvrđeno je 197 prekršaja, od koji izdvajamo:
  • nepropisna brzina - 81 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 24 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 30 prekršaja
  • ostali prekršaji - 49 prekršaja.

Rezultati provedene prometne akcije kontrole alkoholiziranosti

Tijekom provođenja prometne akcije kontrolirana su 52 vozila. Alkotestirano je 45 vozača. Utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i dva prekršaja upravljanja pod utjecajem droge i jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje.
 

Priopćenja