Nogometna utakmica između Istre 1961 i Dinama protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /2018/nogometna utakmica3.JPG

Policija zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da sam susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez izgreda

Foto: Ilustracija

Jučer je na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana nogometna utakmica 30. kola I. HNL između NK Istra 1961 i GNK Dinamo. Utakmicu je s tribina pratilo oko 4.000 posjetitelja, od čega oko 600 gostujućih navijača.

Kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača. Gostujući navijači pristigli su pod pratnjom policije do stadiona te je i njihov odlazak, također pod policijskom pratnjom, protekao sigurno.

Većina navijača je prihvatila savjete policije, no evidentirano je nekoliko oblika protupravnog ponašanja neposredno prije i tijekom same nogometne utakmice. Prije početka nogometne utakmice u 16,50 sati u Nazorovoj ulici u Puli, nepoznati su počinitelji oštetili kombi vozila Fiat zagrebačkih registracijskih oznaka te policija poduzima mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Policijski službenici su prije početka utakmice pronašli i zapriječili unos sedam pirotehničkih sredstva na tribinu na kojoj su bili smješteni domaći navijači, a zapriječen je i ulazak dvojici navijača gostujuće momčadi jer imaju izrečenu zabranu prisustvovanja nogometnim utakmicama.

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja zasad neutvrđenog broja navijača domaće momčadi jednako kao i navijača gostujuće momčadi, koji su na tribinama palili pirotehnička sredstva te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta tih osoba.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno. Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice. 
 
 

Stranica