Nogometna utakmica između Istre 1961 i Dinama protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /2022/nogometno igralište.png

Policija zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da sam susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez izgreda

Foto: Ilustracija

Jučer je na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana nogometna utakmica 2. kola I. HNL između NK Istra 1961 i GNK Dinamo. Utakmicu je s tribina pratilo oko 6.500 posjetitelja, od čega oko 600 gostujućih navijača.

Kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača. Gostujući navijači pristigli su pod pratnjom policije do stadiona te je i njihov odlazak, također pod policijskom pratnjom, protekao sigurno.

Većina navijača je prihvatila savjete policije, no evidentirano je nekoliko oblika protupravnog ponašanja tijekom same nogometne utakmice gdje je došlo do protupravnog ponašanja zasad neutvrđenog broja navijača domaće momčadi jednako kao i navijača gostujuće momčadi, koji su na tribinama palili pirotehnička sredstva te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta tih osoba.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno. Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice.
 

Pisane vijesti