Nogometna utakmica između Istre 1961 i Dinama protekla bez sigurnosnih izgreda

Slika /2018/nogometna utakmica3.JPG

Policija zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez izgreda

Foto: Ilustracija
 
Jučer je na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana nogometna utakmica 12. kola I. HNL između NK Istra 1961 i GNK Dinamo. Utakmicu je s tribina pratilo oko 3.000 posjetitelja, od čega oko 350 gostujućih navijača.
 
Kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača ni drugi negativni sigurnosti događaji. Gostujući navijači pristigli su pod pratnjom policije do stadiona te je i njihov odlazak, također pod policijskom pratnjom, protekao sigurno.
 
Većina navijača je prihvatila savjete policije pa je tako nije bilo potrebe za policijskim postupanjem i odbijanjem ulaska na stadion, no evidentirano je protupravno ponašanje u smislu paljenja pirotehničkog sredstava tijekom nogometne utakmice te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta osobe koja je koristila pirotehniku.
 
Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez izgreda. Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice.

Stranica