Nogometna utakmica u Puli protekla bez sigurnosnih izgreda

  • Slika /2022/utakmica.srpanj1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nogometni susret u Puli protekao je sa sigurnosnog aspekta u najboljem redu

Foto: PU istarska
 
Jučer je na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana nogometna utakmica 1. kola I. HNL između NK Istra 1961 i HNK Hajduk Split, koju je s tribina pratilo oko 6.500 posjetitelja, od čega oko 1.500 gostujućih navijača.
 
Policija je poduzela niz mjera i radnji kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni negativni sigurnosti događaji. Gostujući navijači su pristigli pod pratnjom policije do stadiona te je i njihov odlazak, također pod policijskom pratnjom, protekao sigurno.
 
Prije početka nogometne utakmice, policijski su službenici zbog pokušaja unošenja pirotehničkih sredstva na stadion postupali prema četvorici navijača gostujuće momčadi. Riječ je o 21-godišnjaku, dvojici 20-godišnjaka i jednom maloljetniku protiv kojih se pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Jedan od 20-godišnjaka, osim što je pokušao na stadion unijeti pirotehničko sredstvo, bio je i pod utjecajem alkohola od 0.85 promila.

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog broja navijača obje momčadi, koji su na tribinama palili baklje te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta tih osoba.
 
Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez izgreda. Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice.
 

Stranica