Novo natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne učilice

Slika PU_I/prometna učilica.bmp

Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i tvrtkom Markot.tel i ove godine organizira natjecanje iz poznavanja prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Natjecanje se provodi uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARneta.

Cilj natjecanja je povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

 „Prometna učilica“ prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te obrađuje dvije tematske cjeline – kretanje pješaka u prometu i vožnju bicikla, kako kroz poučne sadržaje, tako i kroz pitanja za provjeru znanja.

Natjecanje počinje 1. listopada točno u 12,00 sati, a završava 30. studenog 2012. godine, također u 12,00 sati. Provodi se uporabom Prometne učilice - web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Kako bi svoje znanje moglo provjeriti što više školske djece iz svih krajeva naše zemlje, „Učilica" je dostupna putem najkorištenijeg medija populacije mladih – Interneta. „Prometna učilica“, u sklopu „Školske učilice“ može se pronaći na adresi    http://prometnaucilica.skole.hr. Za pristup sadržaju potrebno je imati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i učitelji mogu dobiti od administratora imenika u školi.

Ne zaboravite: Za natjecanje se ne morate posebno prijaviti, već je dovoljno koristiti Prometnu Učilicu.

Natjecanje vrednuje rezultate ispita i sveukupnu aktivnost na „Prometnoj učilici“ to jest: na natjecanju će se bodovati pregled poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na šest ispita iz prometnih propisa koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Tijekom natjecanja učenici će moći pratiti svoj napredak i broj bodova u natjecanju. Na kraju natjecanja organizator sastavlja rang listu s pobjednicima.

Termini održavanja ispita su:

  1. 10. listopada 2012.
  2. 17. listopada 2012.
  3. 24. listopada 2012.
  4. 31. listopada 2012.
  5. 7. studenoga 2012.
  6. 14. studenoga 2012.
  7. 21. studenoga 2012.
  8. 28. studenoga 2012.

Nagrade

Za najbolje škole i učenike predviđene su nagrade i to:

  • 5 najboljih škola LCD televizor,
  • za razliku od prijašnjih godina, učenici nagrade dobijaju po razredima koje pohađaju, a to znači, najbolja tri učenika prvih, drugih, …, osmih razreda, i to za 1. mjesto – Tablet PC
  • za 2. i 3. mjesto - bicikl + zaštitna kaciga.

Ukupno je znači osigurano 45 vrijednih nagrada.

Policijski službenici PU istarske animirali su učenike u osnovnim školama putem ravnatelja, profesora tehničke kulture, profesora informatike i drugih zainteresiranih učitelja i profesora za korištenje web aplikacije „PROMETNA UČILICA“, koja školskoj djeci omogućuje upoznavanje s osnovama prometne kulture, prometnih propisa i poželjnog ponašanja u prometu.



Stranica