Novogodišnja noć protekla mirno

Slika PU_I/mir i dobro.bmp

Novogodišnja noć protekla je mirno te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti na području Policijske uprave istarske.

Foto: Ilustracija 

Novogodišnja noć protekla je mirno te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti na području Policijske uprave istarske.

Tijekom noći, policija je evidentirala tri događaja narušavanja javnog reda i mira u Puli. Za izdvojiti je događaj drskog ponašanja na parkiralištu u Ulici Riva oko 2 sata u kojem je 23-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,72 g/kg) na naročito drzak način narušavao javni red i mir te u jednom trenutku bacio staklenu bocu koja je ogrebotine u predjelu glave zadala 24-godišnjakinji.  Protiv 23-godišnjaka će  nadležnom prekršajnom sudu biti podnijet optužni prijedlog.

Što se tiče prometa, evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Poreča.

Kod uporabe pirotehničkih sredstava za  izdvojiti su dva događaja. Prvi događaj zabilježen je na području Lupoglava u kojem je prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom ozljede ruke zadobio 37-godišnjak kojem je pomoć pružena u KBC Sušak gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.  Drugi događaj zabilježen je na području Barbana u kojem je 35-godišnjak prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom II razreda,  izazvao požar sijena u kojem nije nitko ozlijeđen, ali je 45-godišnjaku pričinjena veća materijalna šteta. Protiv počinitelja će se podnijeti odgovarajuća prijava.

Drago nam je što su građani poslušali savjete policije te da nije bilo težih ozljeđivanja osoba ili većih oštećivanja imovine tako da Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su podržali tradicionalnu preventivnu akciju „Mir i dobro“ kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom.



Stranica