Obilježavanje Dana policije u Istri

Slika /2018/zastave-9729732d46.jpg

Obilježavanje Dana policije započet će u subotu humanitarnom utrkom Memorijal Ivana Todorića, a nastavit će se u ponedjeljak polaganjem vijenaca

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska i ove će godine na prigodan način obilježiti Dan policije i blagdan njenog zaštitnika Sv. Mihovila (29. rujna).

U subotu, 25. rujna s početkom u 10 sati, održat će se humanitarna utrka Memorijal Ivana Todorića. Utrka se održava u spomen na policijskog službenika Policijske postaje Pula-Pola koji je tragično stradao u prometnoj nesreći 22. rujna 2018. godine. Organiziraju je Policijska uprava istarska, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra, Regionalni klub IPA Istra, Atletski savez Istre i Turistička zajednica grada Pule. Utrka je namijenjena policijskim službenicima, umirovljenim policijskim službenicima i građanima, a natjecatelji mogu birati između kraće, rekreativne, utrke od 2.209 metara i duže, trail, utrke od 11.300 metara. Trkači će krenuti iz bivšeg policijskog kampa u Valbandonu prema štinjanskim tvrđavama te će uživati u prirodnim i povijesnim ljepotama okolice Pule. Sav prihod od kotizacija policijska uprava donirala je Zakladi policijske solidarnosti.

U ponedjeljak, 27. rujna, djelatnici Policijske uprave istarske svečano će obilježiti Dan policije i prisjetit će se policijskih službenika koji su stradali u Domovinskom ratu i prilikom obavljanja svojih policijskih zadaća, i to sljedećim aktivnostima:
  • 9.00 sati polaganje vijenaca kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Puli
  • 9.20 sati polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u parku Franje Josipa
  • 10.00 sati sveta misa u crkvi Gospe od Mora
  • 11.30 sati prijem kod župana Istarske županije
  • 13.00 sati svečana akademija na terasi restorana u UJ Valbandon.

U utorak, 28. rujna, djelatnici policijske uprave i policijskih postaja položit će cvijeće i zapaliti svijeće na grobovima svojih stradalih kolega, a u petak, 1. listopada, održat će se dobrovoljno darivanje krvi u prostorijama policijske uprave.
 

Stranica