Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Slika PU_I/vijesti/2013/nasilje nad ženama.bmp

Policijska uprava istarska će i ove godine na prigodan način obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama pa će tako sutra, 20. rujna od 10 do 12 sati, na gradskoj tržnici u Puli, u suradnji sa Sigurnom kućom Istra, postaviti prigodan info-punkt.

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska će i ove godine na prigodan način obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama (22. rujna) pa će tako sutra, 20. rujna od 10 do 12 sati, na gradskoj tržnici u Puli, u suradnji sa Sigurnom kućom Istra, postaviti prigodan info-punkt. Tamo će se građani moći informirati o statističkim pokazateljima, zakonskim osnovama za sankcioniranje, znakovima nasilja nad ženama, mjestima i mogućnostima podnošenja prijave te o adresama i telefonskim brojevima nevladinih udruga koje su uključene u borbu protiv nasilja nad ženama, ali i o drugim informacijama važnim za prevenciju nasilja nad ženama.

Sigurna kuća Istre, koja je nositelj ove aktivnosti, tradicionalno će organizirati i mimohod u Puli, koji kreće u 10 sati s Foruma, Ulicom Sergijevaca do Portarate te Flanatičkom ulicom do tržnice, gdje će se u znak sjećanja na sve ubijene žene u Hrvatskoj u zrak pustiti crni baloni.



Stranica