Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma

Slika PU_I/vijesti/2017/dan borbe protiv alkoholizma.jpg

Foto: PU istarska

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma (1. travnja) u Istri se provodi niz preventivnih aktivnosti kojima se želi osvijestiti šira javnost o zakonskim posljedicama, štetnosti i posljedicama konzumacije alkohola.

Tako su danas u Srednjoj školi u Buzetu predstavnici Zavoda za javno zdravstvo, Službe za prevenciju i vanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, Odjela prevencije PU istarske i PP Buzet proveli tribinu s učenicima trećih razreda strukovnih usmjerenja i gimnazije, o zakonskoj regulativi konzumacije alkohola od strane maloljetnika, kao i štetnim posljedicama za zdravlje. Na tribini su, osim ravnateljice i profesora škole bile nazočne i predstavnice Kluba liječenih alkoholičara Buzet.

Osim u Buzetu, danas su na području Buja u Srednjoj školi Vladimir Gortan i Srednjoj gospodarskoj školi, policijski službenici Odjela prevencije PU istarske i PP Buje održali predavanje namijenjeno prvim razredima srednjih škola u sklopu preventivnog projekta „Zdrav za pet“. Osim predavanja, održani su i info punktovi na kojem su učenici mogli isprobati i tzv. „pijane naočale“ pomoću kojih su mogli dobiti dojam kakva je njihova percepcija pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici PP Rovinj  održali su radionicu  s učenicima sedmih i osmih razreda OŠ Bernardo Benussi, na kojoj su učenici iznijeli svoja mišljenja i stavove o alkoholu. U Labinu će predstavnici Gradskog vijeća mladih Grada Labina, dijeliti letke „Ako piješ – ne vozi“ u ugostiteljskim objektima  u okolici osnovnih škola Matije Vlačić i Ivo Lola Ribar, a policijski službenici PP Labin i PP Pazin pojačano će nadzirati mjesta prodaje alkoholnih pića, kao i mjesta na kojima bi se mogla konzumirati alkoholna pića 

Postaja prometne policije Pula- Pola  je jučer održala edukaciju kandidata koji polažu vozački ispit u AŠ „Auto sl-91“ u Puli, s posebnim osvrtom na štetnost alkohola, pogotovo tijekom sudjelovanja u prometu.

U narednim  danima će se provesti  sljedeće aktivnosti:

  • 3. travnja će policijski službenici PP Pula u suradnji s Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Pule, održati završnim razredima trgovaca i ugostitelja Škole za ugostiteljstvo i turizam edukativno predavanje o zakonskoj regulativi.
  • 3. travnja policijska službenica za prometnu preventivu PP Buzet će u Klubu liječenih alkoholičara održati edukaciju o zakonskoj regulativi iz domene prometa
  • 3. travnja od 10 do 12 sati policijski službenici PP Poreč će na gradskoj tržnici u Poreču održat info-punkt s ciljem senzibiliziranja građana na problem alkoholizma te 4. travnjau 11 sati u suradnji s SŠ Mate Balote u Centru za mlade, u sklopu POU Poreč, održati predavanje polaznicima srednjih škola na temu ranog pijenja alkohola mladih kao poticaj za počinjenje određenih kaznenih djela.


Stranica