Obilježen Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

  • Slika /2023/Dan kapelanije5.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djelatnici policijske uprave istarske proslavi su danas Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

Foto: PU istarska

Povodom obilježavanja Dana policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, danas je u župnoj crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani održano misno slavlje, koje je predvodio biskup porečki i pulski u miru Ivan Milovan.

Svetoj misi prisustvovali su predstavnici Policijske uprave istarske, predvođeni načelnikom Alenom Klabotom, predstavnici Obalne straže i vatrogasaca, a svojim nastupom uveličala ga je Policijska klapa Sv. Mihovil.

Uvodnim pozdravom okupljenima se obratio fažanski župnik i policijski kapelan vlč. Ilija Jakovljević, čestitavši svim djelatnicima Policijske uprave istarske Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića. ''Pozdravljam sve djelatnike naše Uprave i molim da nas naš istarski zaštitnik bl. Miroslav zagovora u našem životu. Njegov život nam može biti primjer kako voljeti domovinu, služiti bratu čovjeku i živjeti svoju vjeru'', rekao je policijski kapelan.

U svojoj propovijedi biskup Milovan pozvao je prisutne da slijede primjer Krista te je naveo kako je Bog svugdje oko nas, a njegova prisutnost osjeti se u prirodi koja nas okružuje. Također se prisjetio 2015. godine, prve proslave Dana policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića. Te je godine, iz pastoralnih razloga, promijenjen dio dekreta koji se odnosi na naziv policijske kapelanije i pripadajuće kapele u policijskom odmaralištu u Valbandonu te je zaštitnik kapelanije postao bl. Miroslav Bulešić, svećenik i mučenik. Tog 6. studenoga održana je svečanost posvete oltara i crkve te su u novi oltar postavljene relikvije bl. Miroslava Bulešića.

Na kraju misnog slavlja prisutnima se obratio i načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, koji je zahvalio biskupu Milovanu na propovjedi i policijskom kapelanu vlč. Jakovljeviću na pomoći i duhovnoj podršci koju pruža djelatnicima Policijske uprave istarske. ''Svi mi koji smo odabrali policijski poziv svjesni smo njegove težine i izazova koje donosi. Od teških emotivnih situacija do zahtjevnih fizičkih intervencija. Stoga je policajac policajcu rame potpore i među sobom smo jedna velika policijska obitelj. U obitelji vlada jedinstvo i sloga. I naša policijska obitelj teži tome, a u tome nam pomažete i Vi, Ilija, svojim savjetima, duhovim obnovama i podrškom. Naši policijski službenici u svakom trenutku u Vama mogu pronaći potporu, ali i utjehu, prijatelja i savjetnika'', rekao je načelnik policijske uprave i čestitao svim djelatnicima Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.
 

Pisane vijesti