Odbila test na droge pa završila na sedam dana u zatvoru

Slika /2021/policija_hauba.jpg

Vozačici je, kao prometnom recidivistu, određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od sedam dana

Foto: Ilustracija

Prometna je policija jučer oko 8.35 sati na Valdebečkom putu u Puli zaustavila automobil Citroen, pulske registracijske oznake, kojim je upravljala 38-godišnjakinja. Budući da je vozačica pokazivala znakove kako upravlja vozilom pod utjecajem droge, policijski službenici su joj ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je 38-godišnjakinja izričito odbila.
 
Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv vozačice podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji joj je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od sedam dana.
 
Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga težak prekršaj, za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.
 
Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom  od 1.320 do 2.650 eura. I u ovom slučaju izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i šest negativnih bodova.
 
Policija poziva sve vozače da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali droge, lijekove ili alkohol. 
 

Stranica