Odbojkaškim turnirom obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti u Umagu

  • Slika /2023/Turnir.Umag4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jedanaest ekipa poslalo poruku kako sport predstavlja najsnažnije oružje u borbi protiv svih oblika ovisnosti  

Foto: Grad Umag, PU istarska

U okviru aktivnosti kojima se obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti, 2. prosinca je u sportskoj dvorani Osnovne škole Marije i Line u Umagu održano je jubilarno deseto izdanje odbojkaškog turnira pod nazivom ''Ti biraš: izaberi život! - La vita è una scelta: sceglila!''. Turnir su službeno otvorili gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i zamjenik načelnika Policijske uprave istarske Božo Kirin koji su poželjeli svim sudionicima dobru igru i druženje kroz sport. Istaknuli su kako je sport najsnažnije oružje u borbi protiv svih oblika ovisnosti i poželjeli da svi sudionici turnira prenesu tu poruku i osobama s kojima rade unutar svojih institucija, ali i unutar svojih obitelji.

Na turniru u organizaciji Grada Umaga i Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Umaga sudjelovalo je jedanaest ekipa, od kojih Grad Umag, umaški vrtići Duga i Girotondo, Osnovna škola Marije i Line, Osnovna škola Galileo Galilei, Javna vatrogasna postrojba Umag, umaška ispostava Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Komunela d.o.o., Dom Atilio Gamboc, Policijska postaja Umag- Umago s Ispostavom Buje - Buie te ekipa Policijske uprave istarska. U napetom cjelodnevnom turniru, treće mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Marije i Lina, dok se prijelazni pehar iz Pule vratio u Umag, obzirom je u napetom finalu ekipa Grada Umaga nadjačala ekipu Policijske uprave istarske.

Grad Umag i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Umaga u suradnji sa Policijskom upravom istarskom svake godine nizom preventivno-edukativnih aktivnosti obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti ne bi li osvijestili građane, a posebice mlade ljude, o štetnim ponašanjima te utjecali na prevenciju pogrešnih odluka koje bi mogle dovesti do bilo koje vrste ovisnosti.

Pisane vijesti