Odigrana nogometna utakmica

Slika PU_I/navijaci01.jpg

Jučer je u vremenu od 19 do 21 sati, na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli odigrana nogometna utakmica I. HNL između NK ''Istra 1961'' i NK "Rijeka''. Utakmicu je pratilo oko pet tisuća posjetitelja, od čega oko 850 pripadnika gostujućih i oko 250 pripadnika domaćih navijača.

Foto: Ilustracija 

Jučer je u vremenu od 19 do 21 sati, na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli odigrana  nogometna utakmica  I. HNL između NK ''Istra 1961'' i NK "Rijeka''. Utakmicu je pratilo oko pet tisuća posjetitelja, od čega oko 850 pripadnika gostujućih  i oko 250 pripadnika domaćih navijača.

Za vrijeme odigravanja nogometne utakmice, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema četiri osobe, koje su preventivno zadržane zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju. Radi se o jednom domaćem navijaču, 45-godišnjaku iz Fažane (1,11 g/kg alkohola) te trojici gostujućih navijača, 30-godišnjaku iz Kostrene (1,63 g/kg alkohola), 19-godišnjaku iz Rijeke (1,57 g/kg alkohola) i 18-godišnjaku iz Rijeke (1,89 g/kg alkohola). Svi zadržani navijači pušteni su nakon nogometne utakmice te se protiv njih podnose optuži prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

Osim navedenih prekršaja, prije i nakon nogometne utakmice, zabilježena su još  dva događaja, gdje su napadnuti i ozlijeđeni navijači. Prvi napad dogodio se oko 18.30 sati, na raskrižju Rakovčeve i Zagrebačke ulice u Puli, kada je skupina muških osoba bacila staklene boce i baklju na kombi vozilo, riječkih registracijskih oznaka. U vozilu se nalazilo nekoliko gostujućih navijača, a dvojica od njih, jedan maloljetnik i 35-godišnjak iz Rijeke, su pritom lakše ozlijeđeni, dok je na vozilu razbijeno i jedno staklo.  Drugi napad dogodio se nakon nogometne utakmice, na raskrižju Nazorove ulice i Ulice Marsovog polja. Tamo je dvadesetak domaćih navijača fizički napalo trojicu mladića s područja Labina, pri čemu su dvojica od njih, 26-godišnjak i 24-godišnjak, zadobili posjekotine i natučenja. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim napadačima.



Stranica