Odigrana nogometna utakmica

Slika PU_I/vijesti/2014/nogometna utakmica.JPG

Na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli, 11. travnja od 17 do 19 sati, odigrana je nogometna utakmica NK "Istra 1961" i NK "Hajduk'', koju je pratilo oko 3600 posjetitelja, od kojih oko 400 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 70 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Foto: Ilustracija

Na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli, 11. travnja od 17 do 19 sati, odigrana  je nogometna utakmica između NK "Istra 1961" i NK "Hajduk'', koju je pratilo oko 3600 posjetitelja, od kojih oko 400 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 70 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi ni druga protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema dvije osobe: prema 44-godišnjaku, koji je u 65. minuti s južne tribine uskočio u natjecateljski prostor pod utjecajem alkohola od 2.09 promila te prema 23-godišnjaku, koji je tijekom nogometnog susreta u više navrata isticao zastavu konfederacije, koja predstavlja zabranjeni simbol. Protiv dvojice počinitelja podnosi se optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog  broja osoba obiju navijačkih skupina, a koji su izvikivali riječi neprimjerenog sadržaja te su na tribinama palili  dimne uloške. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti kako bi poduzeli radnje iz svoje nadležnosti.



Stranica