Odigrana nogometna utakmica: prijavljeno 17 navijača

Slika PU_I/navijaci01.jpg

Na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli, 9. ožujka od 19 do 21 sat, odigrana je nogometna utakmica 25. kola I. HNL između NK "Istra 1961" i HNK "Hajduk, koju je pratilo oko šest tisuća posjetitelja.

Foto: Ilustracija

Na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli, 9. ožujka od 19 do 21 sat, odigrana  je nogometna utakmica 25. kola I. HNL između NK "Istra 1961" i HNK "Hajduk, koju je pratilo oko šest tisuća posjetitelja.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježena protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema 16 osoba. Petorica navijača preventivno su zadržani zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju, i to 44-godišnjak s područja Splita, 34-godišnjak s područja Barilovića, 32-godišnjak iz Makarske, 19-godišnjak iz Požege i maloljetnik s područja Šibenika. Devetorica navijača uhićena su i privedena zbog pozivanja i poticanja na nasilje, vrijeđanja te pokušaja ulaska u natjecateljski prostor, i to: 40-godišnjak, 31-godišnjak, 29-godišnjak, 28-godišnjak, 27-godišnjak, dvojica 26-godišnjaka, 25-godišnjak i 22-godišnjak, svi iz Pule. Jedan maloljetnik s područja Splita priveden je zbog pokušaja maskiranja, dok je drugi maloljetnik, također s područja Splita, priveden zbog nošenja predmeta s tekstom kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje. Osim navedenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici utvrdili su i jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, priveli 26-godišnjaka iz Medulina. Protiv svih osoba podnose se optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica