Odrađen i posljednji info punkt policije u ovoj turističkoj sezoni

Slika PU_I/info punkt poreč.jpg

 Foto: PU istarska

Auto kampovi "Zelena laguna" i  "Bijela uvala" na području Poreča bile su zadnje destinacije na kojima su policijski službenici Odsjeka za prevenciju Policijske uprave istarske, porečki kontakt policajac  Tomislav Vrbljančević i austrijski policijski službenik Djura Liber odradili info punkt u sklopu provođenja podkomponente projekta „Sigurnost u turističkoj sezoni“ za ovu turističku sezonu.

Naime, ova komponenta projekta provodi se tijekom srpnja i kolovoza u suradnji sa stranim policijskim službenicima, kako bi se i stranim gostima omogućilo da se u što većem broju upoznaju sa lakim i jednostavnim pravilima samozaštitnog ponašanja na svom jeziku i putem svog policajca. Na taj način nastoji se postići jedan od ciljeva projekta, a to je osvješćivanje turista o važnosti samozaštitnog ponašanja čak i kada se nalaze na godišnjim odmorima, jer im se upravo u tim trenutcima sigurnost na koju bi sami trebali pripaziti ne nalazi visoko na listi prioriteta.

Tijekom srpnja i kolovoza odrađeno je ukupno 13 info punktova na području Pule, Umaga, Labina, Poreča i Rovinja na kojima su osim policijskih službenika Odsjeka za prevenciju i Policijskih službenika iz policijskih postaja sudjelovali i sljedeći strani policijski službenici:

  • Patrizia Spadini – R Italija
  • Boštjan Pantner – R Slovenija
  • Djura Liber – R Austrija
  • Mark Frank – R Austrija
  • Vukmir Portić – R Srbija

Info punkt u Stella Marisu u Umagu održan 13. srpnja posjetio je i predsjednik RH g. Ivo Josipović i dao podršku projektu Međunarodne policijske suradnje, dok su info punktovi svakako doprinijeli pozitivnoj promidžbi Istre kako na sigurnosnom planu tako i na planu promocije kao poželjne turističke destinacije.



Stranica