Održan 2. Memorijalni turnir ''Tomislav Bašić''

  • Slika /2023/memorijalni.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici prisjetili su se svog kolege Tomislava Bašića, a najbolja je bila ekipa Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske

Foto: PU istarska

Kako bi obilježili sjećanje na policijskog službenika Tomislava Bašića, djelatnika Policijske postaje Poreč-Parenzo koji je 2019. godine poginuo u prometnoj nesreći kod Tara, njegovi kolege organizirali su malonogometni turnir na kojemu se okupilo tristotinjak osoba.
 
Ukupno je sudjelovalo devet ekipa, od kojih su osam bile ekipe različitih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave istarske te jedna ekipa pod nazivom Prijatelji policije. Natjecanje se odvijalo u ligaškom sustavu, odnosno ekipe su bile podijeljene u dvije skupine i igrale su međusobno susrete u skupini, nakon čega su dvije najbolje plasirane ekipe iz svake od skupina odigrale završnicu turnira. Ukupni pobjednik turnira je ekipa Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Istarske koja je u finalu pobijedila ekipu Policijske postaje Rovinj-Rovigno, dok je treće mjesto pripalo Prijateljima policije.
 
Sudionike turnira u ime načelnika Policijske uprave istarske pozdravio je načelnik Policijske postaje Poreč – Parenzo Davor Švenda, koji se u prigodnom govoru prisjetio stradalog Tomislava te je svim sudionicima turnira zaželio uspjeh.
 
Prije početka turnira, Tomislavovi kolege i prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu te su tako i na ovaj način odali počast policijskom službeniku koji nas je prerano napustio.   

Pisane vijesti