Održan info punkt u Pazinu

Slika PU_I/vijesti/2015/info punkt u Pazinu.jpg

Foto: PU istarska 

Policijski službenici Policijske postaje Pazin i Odjela prevencije PU istarske su jučer, na prostoru održavanja mjesečnog sajma u Pazinu,u Ulici 25. Rujna, educirali građane o prevenciji i zaštiti od provalnih krađa u kuće i stanove.

Policijski službenici su na postavljenom info punktu građanima dijeliti preventivne letke te ih upoznali s najčešćim načinima na koje počinitelji provaljuju u domove, kao i s mjerama koje mogu poduzeti kako bi smanjili mogućnost da i sami postanu žrtve takvih kaznenih djela. Osim samozaštitnog ponašanja u svezi provalnih krađa, građani su upoznati kako prevenirati krađu bicikla te kako postupati u slučaju da u svojoj okolici zamijete sumnjive i nepoznate osobe. Ova  preventivna aktivnost  provedena je u sklopu projekta Policijske uprave istarske ''Zaštitimo svoju imovinu''.

Također, građani su upoznati da je u sklopu projekta e-Policija izrađena aplikacija s detaljnim uputama kako na brz način, anonimno, policiju obavijestiti o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom djelu.



Stranica