Održana edukacija u Medulinu

Slika /2018/tribina Medulin 1.jpg

Jučer je u hotelu Belvedere u Medulinu, u organizaciji HGK Županijska komora Pula, Sektor za granicu i Odjel prevencije  PU istarske održao edukaciju privatnih iznajmljivača na temu „Sigurnost u turizmu i nadzor prijave boravka državljana trećih zemalja“.

Foto: PU istarska

U sklopu 6. Regionalnog Foruma obiteljskog smještaja Istarske županije jučer je u hotelu Belvedere u Medulinu, u organizaciji HGK Županijska komora Pula, Sektor za granicu i Odjel prevencije  PU istarske održao edukaciju privatnih iznajmljivača na temu „Sigurnost u turizmu i nadzor prijave boravka državljana trećih zemalja“.

U sklopu edukacije slušatelji su se imali priliku upoznati sa rezultatima istraživanja koje je provedeno na području PU istarske u sklopu originalnog projekta PU istarske „Sigurnost u turističkoj sezoni“ 2019.godine, prema kojem 38,2% stranih turista jako vodi računa o sigurnosti i 22,8% vodi računa o sigurnosti prilikom odabira destinacije na kojoj će provesti godišnji odmor. Kod domaćih turista njih 32,6% jako vodi računa, a 15,7% vodi računa o sigurnosti. Za strane turiste sigurnost na godišnjem odmoru predstavlja sljedeće: sigurnost od nasilja 35,5% (domaći turisti 30,1%), sigurnost od provala 31,2% (domaći turisti 33,7%).

U nastavku edukacije  isti su upoznati sa najčešćim načinima izvršenja kaznenih djela Teških krađa na području Istre, te načinima samozaštite – od samozaštitnog ponašanja, do mehaničke zaštite (protuprovalna vrata, prozori i ostali elementi zaštite), te tehničke zaštite (protuprovalna zaštita, video nadzor i sl.).

U drugom dijelu izlaganja slušatelji su se upoznali s odredbama Zakona o strancima  koje reguliraju prijavu smještaja državljana trećih zemalja, te provedbu inspekcijskog i upravnog nadzora od strane policije po Zakonu o strancima.
 

Stranica