Održana sportsko-edukativna akcija ''Baci drogu u koš''

Slika PU_I/vijesti/2017/baci drogu u koš.JPG

Foto: PU istarska/Grad Pula

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, na Trgu Portarata jučer je, petu godinu za redom, u suradnji s Istarskom županijom (kampanja  Bježi/Via!) i u sklopu aktivnosti Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule, održan košarkaški turniru u slobodnim bacanjima za učenike sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola pod nazivom ''Baci drogu u koš''.

Naime, Istarska županija prije četrnaest godina prepoznala je važnost prevencije u borbi protiv ovisnosti i pokrenula medijsku kampanju Bježi/Via! koja je od svojih početaka do danas mijenjala oblike, sredstva i platforme promocije, ali misija i ciljevi ostali su isti. Oduvijek je postojala težnja društvene zajednice za usklađenim normativnim djelovanjem svih njezinih članova.

Ispred Policijske uprave istarske akciji je prisustvovao načelnik Policijske postaje Pula-Pola Vjekoslav Vukšić, dok su u ime Grada Pule odazvale zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica UO za društvenih djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te županijski koordinator kampanje Bježi/Via! Diego Bosusco Ptica. Predstavnici organizatora pozvali su sve da se okrenu sportu i da se zajedno bore protiv ovisnosti, nakon čega su se, u revijalnom dijelu, i sami okušali i  slobodnim bacanjima, zajedno s istaknutim istarskim sportašima.

U sportsko-edukativnoj akciji sudjelovale su sve pulske osnovne škole: Veli Vrh, Stoja, Monte Zaro, Škola za odgoj i obrazovanje, Centar, Giuseppina Martinuzzi, Šijana, Veruda, Vidikovac, Kaštanjer iTone Peruško, a nakon dva kruga slobodnih bacanja, u kojem je po pet učenika u dva kruga iz svake škole bacalo, najuspješniji su bili učenici OŠ Veli Vrh, ispred Monte Zara i Verude. Svi su učenici na dar dobili i majice s logom manifestacija, a tri najuspješnije škole, uz Školu za odgoj i obrazovanje, i košarkaške lopte.



Stranica