Održavanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race – obavijest sudionicima u prometu

Slika /2021/trasa cro race.jpg

Na području Policijske uprave istarske u subotu, 2. listopada, vozit će se peta etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke od Rapca preko Labina, Pazina, Učke, Kastva, Rijeke do Opatije

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 28. rujna do 3. listopada 2021. godine na području više županija u Republici Hrvatskoj održat će se šesta po redu međunarodna biciklistička utrka CRO Race, a koja je jedna od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, ali i jedan od najbitnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj.  Utrka je podijeljena u 6. etapa.

Na području Policijske uprave istarske u subotu, 2. listopada, vozit će se peta etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke na kojoj će sudjelovati oko 150 ponajboljih svjetskih biciklista, prateće službe i osiguranje, od Rapca preko Labina, Pazina, Učke, Kastva, Rijeke do Opatije prema itinereru.

Na prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 10:00 do 15:00 sati  bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.
 
U Rapcu će za sva vozila biti zatvoren promet od početka novog dijela Rabačke rive do novog rotora u Rapcu u razdoblju od 8:30-11:00 sati.
 
Napominjemo kako će dionica B8 Istarskog ipsilona od čvora Veprinac do čvora Matulji biti zatvorena za promet u razdoblju od cca 12:30 – 13:30 sati.  Zbog sigurnosti biciklista biti će onemogućen i promet vozila prema Učki s istarske strane od cca 12:00 – 13:30 sati te prema Učki s riječke strane od cca 12:00 – 14:00 sati. Zatvaranje ceste i postavljanje privremene prometne regulacije vršit će djelatnici MUP-a.
 
Također, upozoravamo sudionike u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.
 
Budući da trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, ovim dopisom napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 - 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane predstavnika MUP-a, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.
 
Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

 

Stranica