Okončana potraga za djevojčicom

Slika /2021/spasavanje_dragonja.jpg

Nažalost, danas je u rijeci Dragonji pronađeno mrtvo tijelo djevojčice za kojom se tragalo od četvrtka navečer

Foto: screenshot

Nastavno na događaj spašavanja migrantice i nestanak djeteta, danas u jutarnjim satima nastavljena je pretraga terena rijeke Dragonje od mjesta nestanka do ušća u more. 

U pretrazi terena sudjelovali su policijski službenici iz Buja, pripadnici Interventne jedinice policije iz Pule, ronici specijalne policije iz Rijeke i  Zagreba, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja sa psima tragačima, pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Umag i pripadnici Doborovoljnog vatrogasnog društva Oprtalj. U akciju traganja i danas su bili uključeni slovenski policajci i vatrogasci.

Prilikom pretrage terena koristili su se zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo.

Nažalost, oko 12.30 sati u rijeci je, oko 300 metara od mjesta nestanka, pronađeno beživotno tijelo djevojčice za kojom se tragalo. Po nalogu nadležnog državnog odvjetnika tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Policija izražava sućut obitelji preminule djevojčice. 

 

Stranica