Opasnost na cesti: vozili pod zabranom, odbili test na droge i kod sebe posjedovali drogu

Slika /2021/policija-STOP palica.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula iz prometa su isključili dvojicu vozača koji su ugrožavali vlastitu sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu

Foto: Ilustracija

Unatoč brojnim upozorenjima policije o potrebi poštivanja prometnih propisa, svakodnevno se u prometu evidentiraju vozači koji grubim kršenjem propisa ugrožavaju svoju, ali i tuđu sigurnost u prometu.

Policijski službenici prometne policije su 1. rujna oko 19,55 sati na raskrižju Mutilske ulice i Trga Republike zaustavili i kontrolirali 47-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao motociklom Peugeot koje vozilo je odjavljeno i za koje nema sklopljen ugovor o osiguranju vozila. Prilikom kontrole, vozač je dragovoljno izručio i 10,5 grama marihuane, te su mu ponudili test na prisutnost droga u organizmu koji je odbio. Vozač i vozilo su isključeni iz prometa, te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 22.000 kuna i zaštitna mjera tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima A1 kategorije.

Istoga dana oko 20,30 sati u Vodnjanskoj ulici policijski službenici zatekli su vozilo Hyundai pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin. Izvršenom kontrolom utvrdili su kako vozač upravlja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera  zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te su mu, obzirom je kod sebe posjedovao 2,7 grama amfetamina ponudili test na prisutnost droga u organizmu koji je odbio. Vozač je isključen iz prometa te mu je izrečena novčana kazna od 20.000 kuna i zaštitna mjera šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
 

Stranica