Osigurajte svoja vozila!

Slika PU_I/vijesti/auto_policija06.jpg

Jučer, 25. studenog oko 16 sati na naplatnim kućicama na ulasku u Tunel Učka dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena jedna osoba.

Foto: Ilustracija  

Jučer,  25. studenog oko 16 sati na naplatnim kućicama na ulasku u Tunel Učka dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena jedna osoba. Nesreća se dogodila kada se 50-godišnjak zaustavio teretni automobil TAM, probne registarske oznake radi naplate cestarine, a da prethodno nije u dovoljnoj mjeri osigurao vozilo te se vozilo pokrenulo s mjesta i ozlijedilo ruku 41-godišnje djelatnice. U nesreći je 41-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Protiv vozača teretnog automobila se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, tijekom 2014. godine se dogodilo devet  dok se u prvih 10 mjeseci ove godine na području Postaje prometne policije Pula dogodilo 14 prometnih nesreća prouzročenih greškom vozača koji su ostavili vozilo na cesti, a da nisu poduzeli sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojemu je ostavljeno.

Sukladno čl.88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prije nego napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.).

Stoga, Policijska uprava istarska upozorava vozače na dosljedno poštivanje rečenog članka i da uredno osiguraju vozilo kada ga ostavljaju ili parkiraju.



Stranica