Oštetili proračun za više stotina tisuća kuna

Slika PU_I/policijska kapa2.jpg

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 53-godišnjakom s područja Marčane, 42-godišnjaka iz Pule i 42-godišnjaka s područja Marčane utvrdili osnovanu sumnju da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Foto: Ilustracija  

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 53-godišnjakom s područja Marčane, 42-godišnjaka iz Pule i 42-godišnjaka s područja Marčane utvrdili osnovanu sumnju da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, 53-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pule u razdoblju od 2007. do 2010.g. u namjeri da neplaćanjem poreza ostvari nepripadnu novčanu dobit isplaćivao sebi,  drugoosumnjičenom i trećeosumnjičenom  novčane iznose po osnovi rada u predmetnom trgovačkom društvu, a na koje isplate nije sukladno zakonskim odredbama obračunao i uplatio poreze i doprinose. Time  je oštetio državni proračun za više stotina tisuća kuna. Također, je utvrđeno da su osumnjičeni,  kako bi prikrili da se radi o oporezivim isplatama, sačinjavali evidencijske listove službenih putovanja na svoje ime u koje su unosili neistinite podatke da je izvršeno službeno putovanje iako su znali da to nije istina nakon čega je prvoosumnjičeni svojim potpisom ovjeravao te listove kao vjerodostojne temeljem čega su tako izvršene isplate knjižene u poslovnim knjigama.

Protiv trojice osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava zbog kaznenih djela utaje poreza, neisplate plaće, krivotvorenja službene ili poslovne isprave.



Stranica